“El llop ferotge” és un espectacle d’actors, titelles i màscares adreçat a infants d’entre tres i vuit anys, que tant pot ser representat a l’aire lliure com en un teatre.

De què va?

L’espectacle comença quan un caçador, en Fritz, captura el llop ferotge i el porta als jutjats. La Montserrat, la dona de fer feines, està molt contenta perquè per fi podrà eliminar el llop ferotge de tots els contes i viure tranquil·la. Però, anem a pams… que primer l’hem de jutjar!

“El llop ferotge” és un judici popular

Hem convertit l’escenari en un judici públic. Farem que els espectadors participin com a jurat popular i decideixin si el llop ferotge és innocent o culpable. Examinarem els seus delictes amb lupa per fer un judici just. Quin serà el veredicte?

Les mares de les víctimes testifiquen

Donem veu als testimonis més importants dels tres delictes del llop ferotge: les mares.

Pujaran a declarar la mare de les set cabretes, la mare de la Caputxeta i la mare dels tres porquets.

Els seus tres delictes més importants

La causa contra el llop ferotge és molt llarga, però en aquest judici explicarem els seus tres casos més importants:

Les set cabretes, la Caputxeta vermella i Els tres porquets.

L’originalitat d'”El llop ferotge”

Un espectacle popular i intel·ligent

El contes clàssics de tota la vida

Aquest espectacle té com a objectiu explicar els contes clàssics que ens ha deixat la tradició, sense modificar-ne la història.

Una lectura contemporània

D’altra banda, el marc del judici popular ens permet reflexionar sobre temàtiques que toquen el públic contemporani de molt a prop: la convivència entre la gana i l’abundància, la justícia convertida en espectacle, el paper de les mares a l’actualitat, la moda dels ecologistes i les noves “espiritualitats”… I moltes altres coses, tractades amb humor per tal d’obrir un debat amb els espectadors.

Els valors ètics de l’espectacle

La suspensió del judici moral

Aquest espectacle posa en dubte les veritats absolutes i convida a pensar permanentment sobre la bondat o maldat de les coses. Creiem que la reflexió constant és una eina d’higiene imprescindible en un món de fanatismes ideològics sempre contraris a la raó.

Empatia cap als qui pateixen

“El llop ferotge” proposa posar-se a la pell de l’altre per mirar de comprendre les causes del seu comportament. Ens preguntem: el llop és realment culpable, o potser senzillament tenia molta gana? Ara bé, sentir empatia per als qui pateixen no significa haver d’acceptar comportaments malvats.

El sentimentalisme i la raó

La nostra societat es caracteritza per la manipulació dels sentiments per aconseguir objectius polítics i econòmics. La societat de l’espectacle ens fa caure la llagrimeta per tal que comprem un cotxe o votem un partit polític. Però les llàgrimes, per sí soles, no donen la raó a ningú, i encara menys als llops.

Els valors estètics d'”El llop ferotge”

El nostre espectacle és una barreja de tres tècniques interpretatives: els titelles, les màscares i la interpretació actoral. Cadascuna de les tècniques correspon a una part del joc escènic: el pla del jutjat correspon als actors (el jutge, l’advocada i la dona de fer feines), el pla de les víctimes correspon a les mares que vénen a declarar (la mare cabra, la mare de la Caputxeta i la mare porca), i el pla dels casos que s’expliquen correspon als titelles.

Tot i que cadascun dels contes està tractat de manera molt diferent (per exemple, pel que fa a la música que els amaneix) l’espectacle, en el seu conjunt, és una actualització lliure de l’estètica de la Commedia dell’arte italiana.

Els personatges d'”El llop ferotge”

Els personatges dels jutjats són el jutge mediàtic Don Dionís Bufarull i Ramírez, l’advocada Carlota Goldoni, i la Montserrat, la dona de fer feines que es posa allà on no la demanen. Després tenim els personatges amb màscares que representen les mares (personatges imprescindibles de tots els contes) i, finalment, tots els titelles que escenifiquen els personatges dels contes clàssics.

És una creació de Ca l’Ubú, SL

C/Migdia 8, Sant Martí de Tous 08712 Barcelona

Tel. 675653891 / 648129262