Logo Príncep Totilau companyia de teatre
2021

Mozartland

Un concert espectacle amb musica de Mozart i contes dels germans Grimm.

El 2021 és l’any de “Mozartland”.  Reprenem amb aquest espectacle els concerts teatralitzats i ho fem amb un quartet per a flauta i cinc actors a l’escenari. Un gran espectacle per als més petits!

 • Avui dia no cal dir que el teatre familiar és de qualitat i, encara més si ve de la companyia Princep Totilau. Tot i així, ni que pugui ser evident, vull fer clavapeu en els elements combinats en la justa mesura perquè l’espectacle desperti interès des del principi fins el final.
  El quartet amb flauta m’ha fet sentir una orquestra simfònica amb “temes” (va, fragments..) prou coneguts i molt ben triats (molt, eh!) per muntar aquest concert de cambra per quartet, flauta i actors, O, si ho preferiu, una obra de teatre musical de cambra. Es a dir, el quartet i l’actuació dels actors han combinat diverses disciplines que han resultat ser una fusió perfecta (no han acompanyat, han fer “cambra).
  El petit Mozart sabia donar entrades al quartet i, la nena/noia que jugava amb ell, era la seva germana gran que molta gent encara no coneix., Sí, Wolfgang tenia una germana (tant “prodigi” com ell) que es deia Ana Maria (Nannerl pels amics).
  Les màscares, inicialment, inexpressives han cobrat vida a partir dels moviments dels actors. De veritat, com hi pot haver tanta expressivitat i comunicació a partir d’unes cares estàtiques?
  No parlo de l’argument (podeu consultar) tot i que més enllà dels contes que cobren vida, hi veig dos germans que, per la seva situació, havien de compartir molts moments “morts” de la seva infantesa.
  Podria dir més però, em limito a ressaltar que la feina (ben feta) es pot fer de moltes maneres però en aquest cas, la funció és perfecte i se’n pot treure tot el suc que calgui.
  Obra familiar per nens de tres anys, cinc, deu i àvies. Hi ha públic que ho pot seguir tot. Altres, potser “fliparan” amb la música i uns altres, es quedaran amb els conillets i la granota que volia un petó de la princesa “mimada” que tenia una pilota d’or.
  Gràcies!

  Montserrat Díez
Logo Príncep Totilau companyia de teatre
2019

El meu amic Brutus

Un espectacle de carrer per a fer jugar i ballar els infants.

L’hivern de 2019 estrenem “El meu amic Brutus”. Volem fer tornar a les places i els carrers els jocs i les danses tradicionals per a compartir-los amb els infants.

Logo Príncep Totilau companyia de teatre
2018

Mare Terra

La teoria de l’evolució per a tota la família.

L’agost del 2018, estrenem “Mare Terra” un espectacle nascut a partir de les preguntes del nostre fill Bernat sobre l’origen de la vida a la Terra i la teoria de l’evolució de Charles Darwin.

Logo Príncep Totilau companyia de teatre
2017

El meu príncep blau

Ballant la música de la guitarra barroca

El 2017, al Festival de Teatro Clásico de Almagro, amb la nostra companyia de dansa El ballet imperial de la reina Rosamunda, estrenem “El meu príncep blau”. Un espectacle de dansa contemporània contra els estereotips dels rols masculi/femení a l’actualitat i a tots els temps.

Logo Príncep Totilau companyia de teatre
2016

Monsieur Croche

A la recerca de la inspiració i la llibertat

L’estiu de 2016, al festival de música clàssica de Sant Pere Sallavinera, estrenem “Monsieur Croche”, un espectacle sense text, amb titelles, màscares i teatre gestual, que compta amb la música interpretada en directe de Claude Debussy. Aquest espectacle ens obre per primer cop les portes del mercat asiàtic: realitzem due gires per Corea del Sud i per Hong Kong.

Logo Príncep Totilau companyia de teatre
2014

El llop ferotge

Un espectacle sobre el bé i el mal

L’estiu de 2014 estrenem el nostre primer espectacle de carrer: “El llop ferotge”. A partir d’un judici al personatge del llop, expliquem els contes populars la Caputxeta vermella, els tres porquets i les set cabretes.

Logo Príncep Totilau companyia de teatre
2012

Escenes d’infants

Una nova companyia de dansa

L’any 2012 fundem la nova companyia de dansa “El ballet imperial de la reina Rosamunda”, amb la qual hem creat “Escenes d’infants”. En aquest espectacle fem un recorregut per diverses obres per a piano del gran músic català Frederic Mompou i, seguint l’esperit de la seva música, pretenem mostrar els valors més importants de la infantesa: la llibertat, l’alegria, l’humor, la senzillesa, la imaginació, el joc i la innocència.

 • Un petit bombó, aquest que regala El ballet imperial de la reina Rosamunda. És una peça molt complerta, que es balla fresca, amb molta complicitat entre els dos ballarins/intèrprets i que dóna elements per connectar amb el públic que, en algunes coreografies, no pot menys que aplaudir. Una peça que es mereix tenir l’atenció d’equipaments públics per la seva fusió de reptes: Mompou, dansa contemporània, espai escènic generós, emoció i sensibilitat.”

  Jordi Bordes
  Jordi Bordes
  (Recomana.cat)
Logo Príncep Totilau companyia de teatre
2012

El país del pa amb tomàquet

Les tradicions populars catalanes des d’una mirada alienígena

L’agost del 2012 vam estrenar, en coproducció amb el Teatre de l’Aurora, “El país del pa amb tomàquet”, un espectacle que parla sobre les tradicions catalanes des d’un punt de vista molt peculiar: el de dues extraterrestres que han estat un any convivint en una escola del nostre país.

 • De la mà de dues extraterrestres –excel·lentment interpretades per Clara Dalmau i Mònica Torra–, que expliquen en retornar al seu planeta blau com és “el país del pa amb tomàquet”, els infants van fer un passeig per les tradicions catalanes, amb els seus personatges, cançons, dites, refranys… en una proposta original, distreta i divertida on destaca, al costat de la interpretació de les dues actrius, una acurada escenografia.

  L’enllaç
  (Redacció)
Logo Príncep Totilau companyia de teatre
2010

Cavallet de cartró

Diversos autors

“Cavallet de cartró” és un espectacle de poesia adreçat als infants més menuts. A partir del record de l’actriu protagonista revivim la seva infantesa, quan la lectura de poesia va esdevenir una manera divertida, i alhora bonica, de descobrir el món que l’envoltava. Estrenat la tardor del 2010, va ser creat a partir de l’obra poètica de diversos autors, i va guanyar els premis Bòtil 2010 que atorga el govern de les Illes Balears i l’entitat Sa Xerxa.

 • L’obra va ser molt interessant, la protagonista era un titella a qui li agradava molt escriure poemes en un quadern de poesia. Va donar la volta a les quatre estacions observant els canvis en el temps i les festes que celebrem tot recitant poemes infantils. Les mestres vos animem a introduir als xiquets i xiquetes a la poesia també des de casa ja sigui llegint junts com anant a veure espectacles d’aquest tipus ja que són molt enriquidors.
  Escola Consol Ferré, Amposta
  (Mestres de l'escola)
Logo Príncep Totilau companyia de teatre
2009

La tempesta 

Un Shakespeare per a tots els públics

“La tempesta”, de William Shakespeare, és una escenificació pensada per a tots els públics de l’obra del dramaturg anglès. Va comptar amb una coproducció del Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya, i l’any 2010 va guanyar el Premi a la Millor Escenificació del Festival de Titelles de la Vall d’Albaida (País Valencià).

 • La direcció de Marc Hervàs és detallista, rigorosa, i es percep l’entestament en què tot flueixi, de mantenir una certa poètica i harmonia, de manera que en les transicions, a més d’una suggeridora música d’època, els intèrprets ballen, de la mateixa manera que s’imbueixen de l’esperit del personatge que manipulen en cada moment, fins al punt que hom podria oblidar que es tracta de titelles, i que aquests són una extensió natural del cos dels intèrprets.

  Dani Chicano
  Dani Chicano
  (El punt)
Logo Príncep Totilau companyia de teatre
2007

Sis Joans

El primer espectacle

En una coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya, creem el nostre primer espectacle: “Sis Joans”, a partir dels contes homònims de l’escriptor Carles Riba.

 • L’espectacle “Sis Joans” és una petita joia incorporada a la programació del TNC. Els sis contes de Carles Riba tenen interès no només literàriament sinó també pel fons de maduresa personal. Ara, en el 80è aniversari de la seva publicació, s’eleven encara més a clàssic amb una posada en escena sensible i generadora de petites emocions.

   

  Andreu Sotorra
  Andreu Sotorra
  (Time Out)

És una creació de Ca l’Ubú, SL

C/Migdia 8, Sant Martí de Tous 08712 Barcelona

Tel.  938096796/ 675653891 / 648129262