Princeptotilau

Sobre nosaltres

Projecte artístic

Som un equip estable d’artistes provinents de diferents branques de les arts escèniques que ens dediquem a la creació contemporània d’espectacles de teatre i dansa per a tots els públics. Amb la direcció artística de Marc Hervàs i la producció de Clara Dalmau, compartim amb una quinzena de professionals més el nostre projecte artístic.L’any 2007, al poble de Sant Martí de Tous, fundem la productora escènica Ca l’Ubú, SL, des d’on realitzem tant els projectes propis com els projectes per encàrrec.
 
El nostre principal objectiu artístic és la investigació formal, a partir de les possibilitats que ens ofereixen les arts escèniques, per trobar nous camins d’interpretació de la realitat i, així, disposar de més eines per viure en llibertat. Els destinataris de les nostres creacions són gent com nosaltres, famílies que no es volen perdre res i que volen créixer amb el millor de les dues cultures: les humanitats i les ciències. 
 
Les nostres produccions s’han pogut veure als principals teatres i festivals del nostre país, com el Teatre Nacional de Catalunya, el festival Temporada Alta, La Mostra d’Igualada, la Fira Mediterrània, el festival Al carrer de Viladecans o la Fira de Titelles de Lleida; també de l’estat espanyol, com la fira FETEN, el Festival de Teatro Clásico de Almagro, les Naves de Matadero del Teatro Español, el festival Musika-Música de Bilbao, els CaixaForums de tot l’estat espanyol… I també, en alguna ocasió, hem voltat pel món, i hem anat a festivals com l’Uijeongbu Music Theater Festival, a Corea del Sud, o l’International Arts Carnival de Hong Kong. També ens hem encarregat de dirigir dues produccions del Petit Liceu (el ballet “Petruixka” i l’òpera “Oh, l’amor!”); el concert per a l’Obra Social de “La Caixa” “Un te a la menta”, i quatre concerts per a L’Auditori de Barcelona (“Wimoweh”, “Percussions”, “Els colors del metall” i “Els nous colors del metall”). 

 

Teatre de titelles

Fem teatre de titelles utilitzant tots els recursos que ens ofereix la tradició titellesca, però també ens endinsem en la investigació formal dins les últimes corrents de l’estètica contemporània. Ens arrisquem a fusionar la poesia visual dels objectes i la matèria amb dramatúrgies de nova creació.

Dansa

Fem espectacles de dansa contemporània per a tots els públics. Volem que els infants explorin la capacitat expressiva del cos humà quan balla i apropar als infants la millor música de la tradició occidental: Stravinsky, Frederic Mompou, Luís de Narváez, Frédéric Chopin.

Concerts escenificats

Fem concerts de música clàssica escenificats per a tots els públics. Volem que els infants visquin la riquesa de la música culta com una experiència natural i enriquidora. Creiem que Mozart, Chopin i Debussy també són patrimoni de la infantesa.

Treballs per encàrrec

També fem espectacles per encàrrec i col·laboracions amb altres productores o teatres. Hem treballat per el Teatre Nacional de Catalunya, el Gran Teatre del Liceu o la Fundació “la Caixa”.

L'equip artístic

Huerta

Marc Hervàs

Director i dramaturg

Clara Dalmau

Actriu i productora executiva

Anna Alcubierre

Escenògrafa

Martí Doy

Disseny i construcció de titelles i escenografies