Princeptotilau

Trajectòria: treballs propis

2021

Mozartland

Un concert espectacle per als més petits

Un concert espectacle amb musica de Mozart i contes dels germans Grimm.

El 2021 és l’any de “Mozartland”.  Reprenem amb aquest espectacle els concerts teatralitzats i ho fem amb un quartet per a flauta i cinc actors a l’escenari. Un gran espectacle per als més petits!

2019

El meu amic Brutus

Jocs i danses tradicionals per als infants

Un espectacle de carrer per a fer jugar i ballar els infants.

L’hivern de 2019 estrenem “El meu amic Brutus”. Volem fer tornar a les places i els carrers els jocs i les danses tradicionals per a compartir-los amb els infants.

2018

Mare Terra

La teoria de l’evolució per a tota la família

L’agost del 2018, estrenem “Mare Terra” un espectacle nascut a partir de les preguntes del nostre fill Bernat sobre l’origen de la vida a la Terra i la teoria de l’evolució de Charles Darwin.

2017

El meu príncep blau

Dansa contra el masclisme d'ahir i d'avui

El 2017, al Festival de Teatro Clásico de Almagro, amb la nostra companyia de dansa El ballet imperial de la reina Rosamunda, estrenem “El meu príncep blau”. Un espectacle de dansa contemporània contra els estereotips dels rols masculi/femení a l’actualitat i a tots els temps.

2016

Monsieur Croche

A la recerca de la inspiració i la llibertat

L’estiu de 2016, al festival de música clàssica de Sant Pere Sallavinera, estrenem “Monsieur Croche”, un espectacle sense text, amb titelles, màscares i teatre gestual, que compta amb la música interpretada en directe de Claude Debussy. Aquest espectacle ens obre per primer cop les portes del mercat asiàtic: realitzem dues gires per Corea del Sud i per Hong Kong.

2014

El llop ferotge

Un espectacle sobre el bé i el mal

L’estiu de 2014 estrenem el nostre primer espectacle de carrer: “El llop ferotge”. A partir d’un judici al personatge del llop, expliquem els contes populars La caputxeta vermella, Els tres porquets i Les set cabretes.

2012

Escenes d'infants

Una nova companyia de dansa

L’any 2012 fundem la nova companyia de dansa “El ballet imperial de la reina Rosamunda”, amb la qual hem creat “Escenes d’infants”En aquest espectacle fem un recorregut per diverses obres per a piano del gran músic català Frederic Mompou i, seguint l’esperit de la seva música, pretenem mostrar els valors més importants de la infantesa: la llibertat, l’alegria, l’humor, la senzillesa, la imaginació, el joc i la innocència.

“Un petit bombó, aquest que regala El ballet imperial de la reina Rosamunda. És una peça molt complerta, que es balla fresca, amb molta complicitat entre els dos ballarins/intèrprets i que dóna elements per connectar amb el públic que, en algunes coreografies, no pot menys que aplaudir. Una peça que es mereix tenir l’atenció d’equipaments públics per la seva fusió de reptes: Mompou, dansa contemporània, espai escènic generós, emoció i sensibilitat.”
Jordi Bordes
Recomana.cat

2012

País de pa amb tomàquet

Pallasses extraterrestres

Les tradicions populars catalanes des d’una mirada alienígena.
 

L’agost del 2012 vam estrenar, en coproducció amb el Teatre de l’Aurora, “El país del pa amb tomàquet”, un espectacle que parla sobre les tradicions catalanes des d’un punt de vista molt peculiar: el de dues extraterrestres que han estat un any convivint en una escola del nostre país.

“De la mà de dues extraterrestres –excel·lentment interpretades per Clara Dalmau i Mònica Torra–, que expliquen en retornar al seu planeta blau com és “el país del pa amb tomàquet”, els infants van fer un passeig per les tradicions catalanes, amb els seus personatges, cançons, dites, refranys… en una proposta original, distreta i divertida on destaca, al costat de la interpretació de les dues actrius, una acurada escenografia.“
L'Enllaç
Redacció

2010

Cavallet de cartró

Poesia i titelles

“Cavallet de cartró” és un espectacle de poesia adreçat als infants més menuts. A partir del record de l’actriu protagonista revivim la seva infantesa, quan la lectura de poesia va esdevenir una manera divertida, i alhora bonica, de descobrir el món que l’envoltava. Estrenat la tardor del 2010, va ser creat a partir de l’obra poètica de diversos autors, i va guanyar els premis Bòtil 2010 que atorga el govern de les Illes Balears i l’entitat Sa Xerxa.

“L’obra va ser molt interessant, la protagonista era un titella a qui li agradava molt escriure poemes en un quadern de poesia. Va donar la volta a les quatre estacions observant els canvis en el temps i les festes que celebrem tot recitant poemes infantils. Les mestres vos animem a introduir als xiquets i xiquetes a la poesia també des de casa ja sigui llegint junts com anant a veure espectacles d’aquest tipus ja que són molt enriquidors.“
Mestre de l'escola
Escola Consol Ferré, Amposta

2009

La Tempesta

Un Shakespeare per a tots els públics

“La tempesta”, de William Shakespeare, és una escenificació pensada per a tots els públics de l’obra del dramaturg anglès. Va comptar amb una coproducció del Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya, i l’any 2010 va guanyar el Premi a la Millor Escenificació del Festival de Titelles de la Vall d’Albaida (País Valencià).
“La direcció de Marc Hervàs és detallista, rigorosa, i es percep l’entestament en què tot flueixi, de mantenir una certa poètica i harmonia, de manera que en les transicions, a més d’una suggeridora música d’època, els intèrprets ballen, de la mateixa manera que s’imbueixen de l’esperit del personatge que manipulen en cada moment, fins al punt que hom podria oblidar que es tracta de titelles, i que aquests són una extensió natural del cos dels intèrprets.“
Dani Chicano
El Punt

2007

Sis Joans

De Carles Riba

En una coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya, creem el nostre primer espectacle: “Sis Joans”, a partir dels contes homònims de l’escriptor Carles Riba.

“L’espectacle “Sis Joans” és una petita joia incorporada a la programació del TNC. Els sis contes de Carles Riba tenen interès no només literàriament sinó també pel fons de maduresa personal. Ara, en el 80è aniversari de la seva publicació, s’eleven encara més a clàssic amb una posada en escena sensible i generadora de petites emocions.”
Andreu Sotorra
Time Out